Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Ρυθμίσεις αυθαιρέτων

Ρυθμίσεις αυθαιρέτων
Rύθμιση αυθαιρέτου, διαγραφή προστίμου, ηλεκτροδότηση.

Ο νέος νόμος, 4178/2013, αντικατέστησε τον νόμο Ν.4014/2011 ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες με αυθαίρετα κτίσματα ή στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές ή / και πολεοδομικές παραβάσεις να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο νέος νόμος είναι βελτιωμένος ως προς τα προβλήματα που προέκυψαν για τον παλιό με το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει χαρακτήρα μόνιμης ρύθμισης για πολλές παραβάσεις μικρότερου χαρακτήρα. Επίσης δίνει την δυνατότητα αποπληρωμής του προστίμου σε 102 δόσεις.
Στα αυθαίρετα κινητά ή ακίνητα με αυθαιρεσίες τα οποία δεν έχουν υπαχθεί και δεν θα υπαχθούν , απαγορεύεται η μεταβίβαση και η σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματος δικαιώματος εν ζωή.
Για κάθε μεταβίβαση είναι πλέον απαραίτητη μία βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.Επιπλέον, τα ακίνητα με αυθαιρεσίες που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα υπόκεινται σε πρόστιμα πολλαπλάσια των προστίμων που προβλέπονται με το νόμο αυτό και θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέα

Το γραφείο μας, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και διαδικασιών, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες δήλωσης αυθαιρέτων κτισμάτων, για να απαλλαγεί το ακίνητο σας από τα πολεοδομικά βάρη.

Ειδικότερα αναλαμβάνουμε:

  • Επίσκεψη στο ακίνητο
  • Υπολογισμός προστίμου
  • Ενημέρωση – συμβουλές
  • Ηλεκτρονικές αιτήσεις
  • Αποτυπώσεις
  • Τοπογραφικά
  • Ηλεκτρονική υποβολή

 

Περιοχές κάλυψης
Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Κορωπί, Αγία Μαρίνα, Άγιος Δημήτριος, Κερατέα, Λαύριο, Σούνιο, και σε όλη την Ελλάδα κατά περίπτωση

 


Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία έχετε!
Βρισκόμαστε Μυρρινούντος 7 στο  Μαρκόπουλο.

 Τ: 2299113014  /   Κ: 6977710274

 

 

 

 

 

Πολιτικός μηχανικός Μαρκόπουλο, Πολιτικός μηχανικός Αθήνα, Τεχνικό γραφείο Μαρκόπουλο, Τεχνικό γραφείο Αθήνα, Άδειες δόμησης, Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων Αθήνα, Άδειες λειτουργίας Αθήνα, Αναπαλαιώσεις Αθήνα, Ανακαινίσεις Αθήνα, Πολιτικός Μηχανικός Πιερράκος, Τεχνικό γραφείο Alfa, Alfa Πιερράκος, Ανδρέας Πιερράκος τεχνικό γραφείο.

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία έχετε!
Βρισκόμαστε Μυρρινούντος 7 στον  Μαρκόπουλο.

 Τ: 2299113014  /   Κ: 6977710274